استارت‌آپ‌ها رونق بزرگی برای اقتصاد هستند و کشورهای باهوش می‌دانند که پرورش فرهنگ استارت آپی می‌تواند به کارآفرینان محلی کمک کند تا یاد بگیرند و رشد کنند. خوشبختانه برخی از  بهترین کشورهای جهان از جمله کانادا, فنلاند, هلند, فرانسه و … با ارائه ویزای استارتاپ باعث راه اندازی کسب و کارهای بیشتر و نوین می‌شوند. کارآفرینان خارجی با اخذ ویزای استارت آپ می‌توانند راه بسیار خوبی برای ترویج این فرهنگ باشند البته اخذ ویزای استارتاپ شرایط و مراحلی دارد که ویتراپو آن ها را شرح خواهد داد.

ویزای استارت آپ اجازه اقامت به منظور راه اندازی یک شرکت جدید در یک کشور است. این نوع ویزا به متقاضیان واجد شرایطی اعطا می‌شود که می‌توانند اقتصاد نوآوری کشور را از طریق ایجاد ارزش یا ایجاد شغل غنی کنند و در واقع این ویزا برای کارآفرینانی است که سرمایه جمع آوری می‌کنند یا به دنبال اقامت دائم پس از آن هستند.

شرایط ویزای استارت آپ

-باید با یک تسهیل کننده قابل اعتماد و با تجربه که در کشور مورد نظر مستقر است کار کنید
-باید محصول یا خدماتی داشته باشید که نوآورانه باشد
-باید یک برنامه گام به گام برای توسعه ایده خود به یک تجارت داشته باشید
-هم کارآفرین استارتاپ و هم تسهیل کننده باید در ثبت تجارت اتاق بازرگانی  ثبت نام کرده باشند
– قبل از کسب درآمد از کسب و کار خود، پول کافی برای اقامت و زندگی در کشور موردنظر خود را داشته باشید

نکته مهم : تسهیل‌کننده به‌عنوان یک مربی کسب‌ و کار عمل می‌کند و پشتیبانی لازم برای استارت‌آپ شما را فراهم می‌کند. تسهیل کننده شما باید فردی باشد که در کمک به توسعه استارت آپ ها با تجربه باشد و از نظر مالی پایدار باشد. شما باید یک توافق نامه امضا شده داشته باشید که بیان کند این رابطه را دارید. در همین جهت مشاوران ویزاکام با دانش و تجربه کافی آماده راهنمایی به شما عزیزان با مشاوره رایگان برای اخذ ویزای استارت آپ شما هستند.

مزایا ویزای استارتاپ

-دسترسی به بازارها و مشتریان
-منابع مالی جدید دولتی و خصوصی
-محیط های سرمایه‌گذاری و گروه های سرمایه‌گذار که قادر به تامین مالی محصولات و خدمات نوآورانه هستند
-مسیری برای اقامت، شهروندی و اخذ پاسپورت برای شما و خانواده تان در یک کشور جدید
-فرصت های زیادی برای کارآفرینان خارجی وجود دارد که با سرمایه‌گذاری در یک تجارت موجود یا راه اندازی یک شرکت جدید، ویزای غیر مهاجرتی دریافت کنند.

 مدارک مورد نیاز ویزا استارت آپ

-پاسپورت یا شناسنامه معتبر داشته باشید
-عدم سوء سابقه کیفری
-گواهی آزمایشات پزشکی
-ارائه صورت حساب بانکی که نشان می‌دهد پول کافی در حساب بانکی خود دارید

چه مدت طول می‌کشد تا ویزا استارت آپ صادر شود؟

اگر درخواست کامل باشد و تمام مدارک مربوطه را شامل شود، تصمیم رسمی در عرض 90 روز به متقاضیان اطلاع داده می‌شود، با این حال، درخواست‌های ویزا استارتاپ در اولویت اول در IND خواهند بود تا به طور ایده‌آل آنها را زودتر پردازش و صادر کنند.

کشورهای ارائه دهنده ویزای استارتاپ

هر کشوری برای برنامه های ویزای استارت آپی قوانین متفاوتی دارد. این تفاوت ها به این معنی است که هر بنیانگذار استارتاپ باید وضعیت شخصی خود را ارزیابی کند تا بهترین کشور مناسب برای تجارت خود را انتخاب کند, اما از میان کشورها برای ویزای استارتاپ می‌توان به دو کشور کانادا و ایتالیا که از بهترین کشور‌های ارائه دهنده ویزای استارت آپ هستند اشاره کرد.

کانادا

برنامه ویزای استارتاپ کانادا , اقامت دائم را برای متقاضیان ویزا استارت آپ ارائه می‌کند. این برنامه از مناسب ترین فرصت های ویزا برای کارآفرینی است.
این ویزا به شما اجازه می‌دهد تا شروع به ساخت کسب و کار خود کنید و نکته مهم برای واجد شرایط بودن دریافت ویزا استارت آپ , داشتن پشتیبانی از جانب یک سازمان تعیین شده است که به آن نامه حمایت نیز می‌گویند.

شرایط ویزای استارت آپ کانادا:

-تسلط کافی بر یکی از زبان های انگلیسی , فرانسوی یا هر دو
-ارائه مدارک در جهت اثبات داشتن بودجه کافی برای حمایت از خود و اعضای خانواده خود
-داشتن کسب و کار نوین برای حضور در صنعت رقابت
-اثبات استخدام کردن اتباع کانادایی در کسب و کار خود
-ارائه مدارک تمکن مالی

ویزای استارتاپ فنلاند این امکان را برای کارآفرینان بین‌المللی در حال رشد ایجاد می‌کند تا یک شرکت استارت آپی در فنلاند بسازند و بخشی از اکوسیستم استارت آپی پر جنب‌وجوش این کشور شوند. این مجوز برای بنیان‌گذاران نوآوری است که از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا به فنلاند می‌آیند.

فنلاند فرصت‌های مالی جذاب زیادی را برای استارت آپ­ ها فراهم م­ی‌کند. سرمایه‌گذاری‌های دولتی و خصوصی در استارتاپ­‌ها چندین سال است که به‌طور پیوسته در این کشور رشد پیدا کرده‌اند. میانگین سرمایه‌گذاری در دو سال گذشته در این کشور دو برابر شده است. برای مثال، در سال ۲۰۲۰، بیزنس فنلاند با سرمایه ۱۴۲ میلیون یورویی به استارت آپ­‌ها کمک کرده است.

در حال حاضر بیش از ۴۰۰۰ استارت آپ در فنلاند فعالیت می‌کنند.

ویزای استارتاپ فنلاند معمولاً مناسب افرادی است که:

  • تخصص کافی درزمینه راه‌اندازی یک کسب‌وکار داشته باشند.
  • قصد تأسیس یک شرکت با رشد سریع را در این کشور داشته باشند.
  • یک طرح کسب‌وکار نوآورانه و خلاقانه داشته باشند.
  • به ایده کسب‌وکار خود تعهد داشته باشند.
  • تمکن مالی کافی برای انجام این کار را داشته باشند.
  • برای نظم و امنیت و سلامت عمومی و همچنین روابط بین‌الملل فنلاند خطری ایجاد نکنند.

تنها افراد با این خصوصیات می‌توانند برای ویزای استارتاپ فنلاند درخواست دهند. در غیر این صورت درخواست آن‌ها پذیرفته نخواهد شد.

همراهی خانواده با داشتن ویزای استارتاپ فنلاند

اگر فرد بتواند ویزای استارتاپ فنلاند را دریافت کند، در همان ابتدا این ویزا برای همسر و فرزندان متقاضی هم صادر می‌شود. البته فرزندان زیر ۱۸ سال واجد شرایط دریافت این ویزا هستند. ویزای استارتاپ ۲ سال اعتبار دارد و بعد از آن هم قابل تمدید خواهد بود.

با ویزای استارتاپ فنلاند همسر و فرزندان متقاضی اجازه تحصیل رایگان در این کشور را نیز به دست می‌آورند.

فنلاند یک کشور اروپایی است که معیارهای ارزیابی کسب‌وکار آن با معیارهای اتخاذشده در اروپای شرقی تفاوت دارد. وقتی کارآفرینی می‌خواهد به فنلاند نقل‌مکان کند باید از ویژگی‌های جامعه استارتاپی این کشور و به‌طورکلی کار سازمان‌های دولتی فنلاند به‌طور کامل آگاهی داشته باشد.

شرایط اخذ ویزای استارتاپ فنلاند در زیر آمده است:

  • سن متقاضی باید بالای ۱۸ سال باشد.
  • تیم پروژه باید حداقل از ۲ نفر تشکیل شده باشد.
  • متقاضیان باید قصد ایجاد یک شرکت پایدار با چشم‌انداز ورود به بازار جهانی را داشته باشند.
  • دارای نوآوری ایده یا روش تولید، مقیاس‌پذیری کسب‌وکار و تخصص کافی باشند.
  • متقاضی باید مالکیت ۶۰ درصد یا بیشتر از سرمایه مجاز شرکت را داشته باشد. مؤسس شرکت ملزم به مشارکت ۳۰ هزار یورویی در سرمایه سهام خواهد بود.
  • متقاضی باید از تمکن مالی کافی برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار در کشور فنلاند برخوردار باشد.

طرح تجاری مورد تأیید برای ویزای استارتاپ فنلاند

برای اینکه طرح تجاری موردنظر شما برای راه‌اندازی استارتاپ مورد تأیید قرار بگیرد باید یک سری ویژگی برای آن در نظر بگیرید:

  • مفهوم یک استارتاپ جدید را کار کنید: محیط و حوزه موردعلاقه خود را تجزیه‌وتحلیل کنید. یک سری اطلاعات کلی در مورد شرکت مانند زمینه فعالیت، سرمایه، برنامه‌های توسعه و گسترش برای ۲ سال آینده، دامنه یا دامنه‌های شرکت و … را ارائه دهید. همچنین اطلاعاتی در مورد مؤسس و تیم استارتاپی، نام، موقعیت، تاریخ شروع کار و تاریخ تولد را ارائه دهید.
  • در مورد محصول/خدمت توضیح دهید: در مورد مرحله آمادگی محصول، مدل فروش، معیارهای امروزی، بازارها، رقبای اصلی و مزیت‌های رقابتی محصول شرکت صحبت کنید.
  • داده‌های مالی: منابع و ساختار درآمد و هزینه‌های شرکت، نرخ رشد فروش / هزینه‌ها (مورد انتظار / واقعی) را بیان کنید. متقاضی باید برای توسعه شرکت سرمایه داشته باشد. میزان این سرمایه به اندازه استارتاپ و تعداد افرادی که برای این استارت آپ اجازه اقامت دریافت می‌کنند بستگی دارد. اگر ایده خوب باشد، تا سقف ۲۰۰ هزار یورو کمک مالی دریافت خواهد کرد.

به‌طورکلی طرح تجاری شما باید نوآورانه باشد؛ یعنی هیچ تیمی از قبل ایده مشابهی را ارائه نکرده باشد. طرح شما باید سودآوری داشته باشد و برای چرخه اقتصادی کشور فنلاند مفید باشد.

همچنین طرح تجاری موردنظر شما باید طوری باشد که هزینه راه‌اندازی کمی داشته و درآمد بالایی ایجاد کند.

مدرک زبان موردنیاز برای ویزای استارتاپ فنلاند

اکثر کشورها برای ارائه ویزا مدرک زبان می‌خواهند. یعنی داشتن مدرک زبان اساسی‌ترین مورد برای درخواست ویزا برای هر کشوری است. نکته مثبتی که در مورد ویزای استارتاپ فنلاند وجود دارد این است که این ویزا بدون مدرک زبان است؛ یعنی شما برای دریافت این ویزا به مدرک زبان نیاز ندارید. البته برای کار و زندگی در این کشور باید زبان بلد باشید و بتوانید با دیگران ارتباط برقرار کنید، اما داشتن مدرک برای اخذ این ویزا ضروری نیست.

تمکن مالی لازم برای دریافت ویزای استارتاپ فنلاند

برای اخذ ویزای استارتاپ فنلاند باید از تمکن مالی برخوردار باشید. این مبلغ حداقل ۱۰۰۰ یورو در ماه برای پرداخت هزینه‌های زندگی در فنلاند است.

شما می‌توانید ثابت کنید که منابع مالی کافی برای پرداخت هزینه‌ها در کشور فنلاند را دارید. به‌عنوان‌مثال سرمایه شخصی یا پول در حساب بانکی خود دارید یا درصورتی‌که قرارداد کاری با شرکتی امضا کرده باشید و شرکت دارای بودجه کافی برای پرداخت دستمزد شما باشد یا به شرکت نوعی بودجه برای تضمین پرداخت دستمزد شما اعطا شده باشد، این منابع مالی می‌توانند نشان‌دهنده تمکن مالی شما باشند. همچنین می‌توانید با ارائه مدارک مربوط به سایر منابع درآمد، مانند درآمد از اجاره آپارتمان یا برخی درآمدهای معمولی دیگر که در طول اقامت خود در فنلاند دریافت خواهید کرد، نشان دهید که منابع مالی کافی را در اختیار دارید.

شما باید مدارکی مبنی بر داشتن منابع مالی کافی برای حداقل یک سال ارائه دهید تا اجازه اقامت شما برای یک دوره یک‌ساله صادر شود. اگر منابع مالی شما کافی باشد، اجازه اقامت می‌تواند به‌طور مستقیم به مدت ۲ سال به شما اعطا شود.

 

مدارک موردنیاز برای درخواست ویزای استارتاپ فنلاند به شرح زیر است:

  • پاسپورت معتبر (شما باید پاسپورت خود را هنگام ارسال درخواست اجازه اقامت ارائه دهید)
  • بیانیه واجد شرایط بودن از Business Finland
  • صورت‌وضعیت مالی (مانند صورت‌حساب بانکی یا صورت‌حساب سایر دارایی‌های قابل‌انتقال به فنلاند)
  • مدارک پشتیبان به نفع منابع مالی شما برای هزینه‌های زندگی شما در فنلاند
  • طرح کسب‌وکار نوآورانه که وضعیت سهامدار و پیش‌بینی مالی را تعیین می‌کند
  • تحقیقات در مورد بازار کار فنلاند
  • رزومه و مشخصات تیم مطابق با استانداردهای اروپایی
  • برنامه بازاریابی
  • محصولات و خدمات

میانگین زمان پردازش برای ارزیابی درخواست ویزای استارتاپ فنلاند به‌صورت الکترونیکی و کاغذی حدود یک تا ۲ ماه است..

بعد از اخذ ویزای استارتاپ فنلاند اگر فرد به مدت ۵ سال در این کشور کار کند و مشکلی برای او و شرکتی که تأسیس کرده ایجاد نشود می‌تواند اقامت دائم بگیرد. بعد از ۶ سال هم به فرد تابعیت فنلاندی داده می‌شود.

ویزای استارتاپ فنلاند مزایای زیادی دارد، به همین دلیل بسیاری از افراد برای دریافت این ویزا اقدام می‌کنند. در اینجا به تعدادی از مزایای ویزای استارتاپ فنلاند اشاره می‌کنیم:

  • بزرگ‌ترین مزیت این ویزا این است که شما دیگر مجبور نیستید پول خود را برای راه‌اندازی کسب‌وکار سرمایه‌گذاری کنید. شما می‌توانید سرمایه این کار را از شخص ثالث یا کارآفرینان در فنلاند به دست بیاورید.
  • مالیات شرکت‌ها در فنلاند ۲۰ درصد است که در مقایسه با کشورهای توسعه‌یافته یکی از پایین‌ترین مبالغ مالیات به شمار می‌رود.
  • فنلاند یکی از اقتصادهای رقابتی در اروپاست. این کشور یک اکوسیستم شگفت‌انگیز با فناوری پیشرفته دارد که با تاریخچه قابل‌توجهی از تکامل دیجیتال و فناوری اطلاعات تکمیل شده است.
  • هلسینکی، پایتخت فنلاند، در ارتباط محلی و همکاری در بین بنیان‌گذاران، سرمایه‌گذاران و کارشناسان برای کسب‌وکار جدید رتبه اول را دارد. این شهر همچنین میزبان چندین رویداد شبکه‌ای برای ملاقات با سرمایه‌گذاران و ارائه ایده‌های نوآورانه برای تجارت در فنلاند است.
  • این کشور دارای اکوسیستم استارت آپی قوی، حمایت مالی از سوی شرکت‌های سرمایه و کمک دولت است. این کشور دارای جامعه‌ای متعادل با استاندارد زندگی بالا و یکی از پایین‌ترین نرخ‌های فساد در جهان است.
  • فنلاند همچنین به دلیل استقبال از مشاغل خارجی و سرمایه‌گذاری با ارائه حمایت از طرف دولت و معرفی شرکت‌ها به‌عنوان شرکت‌های فنلاندی طرفداران زیادی دارد.
  • متقاضیان می‌توانند از مزایای سیستم تأمین اجتماعی پیشرفته و مراقبت‌های بهداشتی عمومی این کشور استفاده کنند.
  • این کشور به دلیل سیستم آموزشی عالی، نوآوری‌های پویا، محیط پاک، محیط تجاری پایدار و مطلوب و دستاوردهای بالا در همه زمینه‌ها مشهور است.
  • کشور فنلاند به‌طور گسترده به‌عنوان شادترین کشور جهان، سبزترین کشور جهان، رتبه اول در آزادی مطبوعات جهانی، دومین کشور ازلحاظ کمترین میزان فساد و ششمین کشور ازلحاظ سیستم آموزشی برتر در جهان شناخته شده است.

 

سخن پایانی

اگر ایده نوآورانه ای دارید، افق های خود را در خارج از کشور گسترش دهید، زیرا ممکن است دقیقاً همان چیزی باشد که برای ارائه ایده خود به جهان نیاز دارید. دولت‌هایی در سرتاسر جهان برای جذب کارآفرینان بین‌المللی به کشورهای خود با یکدیگر رقابت می‌کنند و به متقاضیان, ویزا استارت آپ را مطابق با شرایط خود ارائه می‌دهند بنابراین برای دریافت ویزای استارتاپ کشور موردنظر خود باید آگاهی کامل نسبت به شرایط آن کشور داشته باشد که در همین جهت مشاوران با تجربه و مجرب ما آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستند فقط کافی است که با ما تماس بگیرید.

خدمات ویزاکام

مشاوران باتجربه ویزاکام در هر یک از بخش های زیر آماده ارائه خدمات به شما هستند.